Как да намеря половинката си? част 1


Как да се научим да получаваме повече от това което ни се случва? Възможно ли е да сме щастливи без да се спъваме непрекъснато в едни и същи препятствия? Как да бъдем себе си и това да се харесва на другите?

Много от тези въпроси периодично се появяват в главите ни и често остават без отговор или просто нуждата да си отговорим на тях много бързо отминава. А всъщност отговорите им съвсем не са толкова трудни, когато разберем къде е края на кълбото, за да го разплетем.

Разковничето е в това да бъдем наясно с това какво искаме и тогава бихме могли да открием и начин да го получим. Така или иначе няма нерешими проблеми, а единствено неправилно поставени. Може да застанем пред огледалото, най-добре с чаша вино и да проведем един сериозен разговор с онзи от отражението. Какво ще излезе от това? Неща много близки до онова, което всички искат - да бъдат красиви, богати, умни, здрави и вечно млади...

Трябва да си дадем сметка дали не живеем с илюзиите си или ако е така, то, митовете с които сме се обградили може да сведем до минимум. Това е и първото, което може да направим със себе си - да престанем да сънуваме невъзможните неща и да се огледаме около себе си за това, което наистина ни принадлежи и стои на една ръка разстояние, т.е. нещата, кото може да вземем веднага от живота.

Второто важно е да си повярваме и да знаем истински, че това което заслужаваме ще го получим, разбира се, не на всяка цена, но на приемливата за нас.

За да сме истиснки щастливи важно е кой стои до нас и начина по който го приемаме. Няма наръчници за щастие, нито някой би могъл да ни даде гаранция, че следвайки стъпка по стъпка някаква схема ще постигнем желаното. Има нещо общо между лотото и любовта - и в двете пристъпваш с огромни надежди и ти се ще да повярваш, че милионите са на косъм разстояние от теб, но след като видиш числата от поредното теглене разбираш, че май следващия път късметът ти вече няма да ти изневери. Но именно и в това е красотата, и тръпката, и съблазънта да бъдеш пристрастен, увлечен и опиянен - именно шансът да имаш нещо за което си положил минимални усилия, за да го имаш. Оказва се, че е много по-комфортно и перспективно да се живее с определена доза илюзия, отколкото всяка утрин да се будиш с желанието да се сблъскаш фронтално с действителността, а тя - действителността - започва на сантиметри от нас, от онзи до който сутрин се събуждаме. Дали го виждаме през розови очила и знаем ли кой стои до нас и как ние го приемаме? Нека да видим кои са най-разпространените илюзии на жените за мъжете.

Мечтанието и трепета на влюбването, привличането и допира до всичко, което ни носи удоволствие ни прави щастливи, а щастието често е трудно постижимо.

1. Той не ми харесва, но аз ще го променя - нека сме наясно с едно - хората не се променят, поне не и по начина, който на нас би ни се харесал. Понякога търсенето на истиснки несъвместим с нас човек именно, за да го променим по наш образ и подобие е фикс-идея на немалко жени, но също и предизвестен провал, тъй като да успееш да огънеш нечий характер е често развносилно на това да превърнеш тенекията в злато. Подобна ситуация провокира жените да четат книги по психология, да търсят начин да превърнат мъжа до себе си поне в някаква бледо подобие на баща си, който обожават, но по една или друга причина може да са загубили в живота си. И не само - това е доказателство за това, че жените търсят улегнали и стабилни мъже, но нямат нищо против се отдадат на някой хашлак и нехранимайко, който често "търси себе си".

2. Кефи ме, става за секс, но иначе адски много ме дразни - любов или секс? А може би подобна дилема изобщо не съществува? Нужно ли е да обичаш някой, за да правиш секс с него? Отговорът на тези жени е - не! Често те може би минават за авантюристки или жени с мъжка психика. Сексът е полезен и ревитализиращ, особено ако все пак има някаква минимална химия, достатъчна за да се повъргаляш с някой, после да си вземете заедно душ и с който няма нужда да си казвате каквото и да било. Просто сте се надушили, феромоните са проработили, телата са настръхнали и времето поне една нощ не е било проспано напразно. Грешен ход би било да се влюбите в подобен мъж или да искате да излезете заедно на вечеря. Просто си го дръжте на stand by в телефона като "приятел за SEX", ако сте красива, той не би имал нищо против да играе тази роля, а и ако е достатъчно умен, ще знае още, че не може да играе никаква друга освен тази.

3. С него съм защото просто няма друг - инерцията в отношенията е велика движеща сила. Всяка жена има риск да попадне в тази ситуация - обичам го, но не достатъчно, а няма друг който да заслужава да обичам. Това може да се сравни единствено с пата в шаха, т.е. на няколко хода сте от мат, и то с пешката. Китайците често съветват когато попаднете в безизходна ситуация да изхвърлите всичко непотребно от вкъщи, да разчистите и да излезете на подишате чист въздух. Може би и вие имате вина за тази ситуация. Един съвет - не се вкопчвайте в него! И още един съвет, съвсем приятелски - вие със сигурност сте жена, която е твърде предирчива, но и недостъпна в любовта. Помислете как да подредите сферите на достъп до себе си. Когато поставите нещата по местата им вероятно всичко ще е много по-добре. Ако някога достигнете до това положение, то просто го оставете, рано или късно ще го направите.

4. Готин е, дори много, но май ще е по-добре да си останем просто приятели - това е нещото, което един мъж никога не иска да минава през главата на една красива жена, в чиято компания е попаднал. Но ако се е случило, то е почти сигурно, че ще си остане така и за в бъдеще. Просто попадате в една от двете групи - за секс и за без секс. Много често се случва, ако сте твърде умен или направо комплексирате околните с интелекта си, но нямате нужния завладяващ чар да попадате често в тази група. Може и да не се надявате да получите повече, но поне приятелството ще трае дълго. Понякога това е доста печеливша ситуация. Жената обича да споделя с "приятелите си", търси съвет как да постъпи с новото си гадже и докато различни мъже преминават през живота й като Халеевата комета, то вие имате шанс да останете доста по-дълго.

5. Бих преспала с него за една нощ -

6. Доста е умен, а аз си падам по начетени мъже - тези мъже просто знаят как да се държат с една жена, техните послания достигат до женските сетива, могат да говорят за всичко по много деликатен, галантен и метафоричен начин и са умерено забавни, което ги прави да изглеждат загадъчно скромни.

7. Той е най-доброто, което съм срещала, мисля че го обичам -

8. Всъщност той е доста богат, а аз така или иначе трябва да правя секс с някой, защо да не е с него, поне ще имам полза -


9. Той е доста богат, моето чиченце, истината е че е голям балък, но и аз не съм вчерашна -

10. Въобще не ми пука колко е смотан, аз си го обичам такъв -
 
Copyright © 2008-2011 Хороскопи.БГ